Kemping


A kezdetek

2006. novemberében, amikor Szobon megvásároltuk ezt a közel 6 ezer négyzetméteres dunaparti telket, még nem gondoltuk, hogy valamikor itt kempinget fogunk nyitni. Először – több éven keresztül - megpróbáltuk lakótelekként értékesíteni. Ez nem vezetett célra. Majd el kezdtünk ötletelni, hogyan lehetne hasznosítani ezt a gyönyörű kilátással és központi elhelyezkedéssel rendelkező területet. Végül az „isteni szikra” csak kipattant.

2009-ben elkezdtük kialakítani a zöldterületet, a veszélyes, idős nyárfákat kivágattuk és helyettük új fákat – szileket, nyírfákat, hársfákat és egyéb díszfákat ültettünk, talajcsere, talajfeltöltés, füvesítés történt.

A terület átminősítése, a tervek elkészítése és engedélyeztetése igen hosszú folyamat volt. Az építkezést 2013. márciusában kezdtük. S amire nem számítottunk az az árvíz volt, a legnagyobb árvíz, ami eddig itt előfordult, - három hét kényszerpihenő után folytatódott az építkezés, és augusztus végére el is készült az kemping közösségi épülete.

A közösségi épület földszintjén recepció, mozgáskorlátozott, wc-zuhany, kémiai-wc, hideg-meleg-vizes mosogató, mikro, rezsó, hűtőszekrény található. Az első emeleten a női-férfi zuhany és WC került kialakításra, valamint a mosó- és pelenkázóhelyiség.

A megnyitáshoz szükséges mindenféle engedélyek beszerzése szintén hosszú időt vett idénybe, így csak 2014.május 30-án tudtunk kinyitni.

Az első szezonban is már szép számmal voltak vendégek, ki foglalt előre, ki csak úgy betért a kempingbe. Hazai vendégek voltak a legtöbben az ország minden tájáról, de sok külföldi is megfordult a kempingben, a teljesség igénye nélkül néhány nemzet: ausztrál, kanadai, orosz, lengyel, cseh, német, osztrák, szlovák, holland, francia vendég is megfordult a kempingben. Nagyon sokan kerékpárral érkeznek. A vendégkönyvbe sok szépet, kedveset és bíztatót írtak a vendégek.

Megközelítés

Közúton: a 12-es úton Szobig onnan a révátkelést jelző tábla útmutatása alapján vagy a városban kihelyezett eligazító táblákat követve közvetlenül a rév mellett.

Kerékpáron: Az EURO VELO 6 kerékpár út szobi végénél, a rév mellett.

Hajón csónakon: A Duna 1707,2 fkm-nél közvetlen bejárat a folyóról.

Vonaton: Szob állomástól kb. 900 m-re végig az Ipolysági és a Rév úton.